Turn signals quit working M151A2

1959 - 1978, M151, M151A1, M151A2, Technical questions and discussions, regarding anything related to the M151.
Rickf
G-Lieutenant General
G-Lieutenant General
Posts: 4813
Joined: Sun Mar 19, 2006 12:04 pm
Location: Pemberton, New Jersey

Re: Turn signals quit working M151A2

Post by Rickf » Fri Jul 19, 2019 2:16 pm

Eddie, I just went back and read the original post. Did you check the wire at the lights with a meter to see if it actually had power? The unit will not flash if there is not enough resistance in the line so if there is a break in the wire somewhere on any of the four lights you could have an issue. The fact that it is affecting both sides I would check for power at the sockets and if none I would check for power coming out of the switch. If none then I would be looking at the harness from the control unit to the switch.
1964 M151A1
1984 M1008
1967 M416
04/1952 M100
12/1952 M100- Departed
AN/TSQ-114A Trailblazer- Gone

markrdje
USMC Sergeant
USMC Sergeant
Posts: 505
Joined: Sat Jun 13, 2009 1:44 pm

Re: Turn signals quit working M151A2

Post by markrdje » Fri Jul 19, 2019 2:48 pm

Maybe try a new light switch???
change user name to mark

User avatar
W. Winget
LTC, U.S. Army
LTC, U.S. Army
Posts: 2760
Joined: Mon Dec 16, 2002 12:37 pm
Location: USA, Virginia, Carrollton
Contact:

Re: Turn signals quit working M151A2

Post by W. Winget » Fri Jul 19, 2019 7:02 pm

Just a wild blue thought, are you certain there are 24V bulbs in the signals? I'm just thinking the resistance feeding back to the new unit may have some impact on it's function.
Figured I would ask, as you cannot tell if someone previously swapped things or such.
Wire a temporary ground wire directly to the battery and the column wire clamp mount and see if it functions, then you have eliminated the paint or wire possibility.
V/R W Winget
Looking for 1918 Standard B 'Liberty' truck parts

Rickf
G-Lieutenant General
G-Lieutenant General
Posts: 4813
Joined: Sun Mar 19, 2006 12:04 pm
Location: Pemberton, New Jersey

Re: Turn signals quit working M151A2

Post by Rickf » Sat Jul 20, 2019 7:14 am

Again, that column ground only affects the light bulb on the stalk. I have used the turn signals with the switch not even attached to the column, just hanging from the wire and the signals flashed just fine. The only thing that did not work that way was the bulb in the switch.
1964 M151A1
1984 M1008
1967 M416
04/1952 M100
12/1952 M100- Departed
AN/TSQ-114A Trailblazer- Gone

Post Reply

Return to “M151's Technical Knowledge Base”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests